Van een eiland naar een eiland

Schotland, deel 4

We nemen een kleine ferry naar het eiland Ulva. In 2018 werd het verkocht aan een groep mensen die er een zelfvoorzienende, duurzame gemeenschap van willen maken. Ik vraag me af hoe het zou zijn: leven op zo’n afgebakend paradijselijk stukje wereld. Zou je het dan nog steeds als een paradijs ervaren?
Het kleine eiland is lieflijk en groen. We maken wederom een prachtige wandeling. Het is heerlijk weer en we genieten van uitzichten, planten en bloemen.

Tijdens de lunchpauze blijken de Zweedse Eva en de Amerikaanse Tracy middenin een tekennest te zitten. De nare spinnetjes kruipen overal, op kleding, handen en zitmatjes. Kalm blijven is de enige optie en zoals eerder opgemerkt is onze gids daar een kei in. Tracy is van slag door het incident en is stilletjes aanwezig de rest van de middag. Dat is vrij uitzonderlijk voor de Amerikaanse.
Aan het einde van de wandeling drinken we wat bij de Boathouse en verorber ik een stuk carrotcake. In mijn lunchpakket zat ook al een zeer calorierijke snack en het is maar de vraag of ik dat er allemaal afloop in een week. Ik weet het antwoord al.

In Tobermory rest ons nog wat tijd om te winkelen voordat we gaan eten in de pub. Er gaat een groot glas bier over de tafel, het eten is matig. Het wordt tijd om Tobermory te verlaten.  Morgen zullen we naar de andere kant van Mull vertrekken. Ik pak mijn koffertje weer in.

Links:
http://www.ulva.scot
http://www.carnaburg-guesthouse.co.uk

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: