Boswachterspad; Olde Smildeger

Staatsbosbeheer heeft wandelingen laten bedenken door boswachters die in de verschillende gebieden werkzaam zijn. Daar mag je wat van verwachten. Wie zou immers de mooiste paden en paadjes kennen? Ik denk dat de boswachter een heel eind komt.
En dus geven we het Boswachterspad Olde Smildeger een kans.

In Hoogersmilde, een dorp aan de Drentse Hoofdvaart, is de start van de 16 kilometerlange route.Via een verharde weg, bereik je hier al snel de bossen van het Drents-Friese Woud. Het is een echte boswandeling dit Boswachterspad. Een enkel ven en een paar stukjes heide zijn er ter afwisseling, maar verder is het vooral bos. Nu heb ik geen hekel aan bos, maar dit bos is niet zo interessant, een beetje saai. Kortom, we zijn lekker buiten, maar er zijn mooiere routes denkbaar dan deze. Maar laat je vooral niet ontmoedigen. Wat de een mooi vindt, vindt de ander niks en ik ben me ervan bewust dat ik een verwend mens ben als het gaat om bossen. Ik woon in het oude landschap rond Ruinen en Dwingeloo en ken de bossen rond het Dwingelderveld, Havelte en Uffelte als mijn broekzak.

Alle informatie over de wandeling vind je hier

  

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: