Op de grens van Devon en Cornwall

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Foto’s van de etappe Lee – Mortehoe

Na een week het noorden van Wales te hebben verkend, zakken we af naar een voor ons redelijk bekend gebied, Devon en Cornwall. De cottage die wij hebben gehuurd ligt exact op de grens van de Britse graafschappen. De reis duurt zes uur en de temperatuur ligt rond 10 graden. Fikse buien begeleiden ons bij het vertrek uit Wales.
Ons onderkomen is heerlijk. Ruim, luxe en zeer smaakvol ingericht en gedecoreerd. Het ligt bij de Tamar Lakes, dus ook vanaf het huisje kunnen we een aangename wandeling maken. Dat doen wij dan ook direct op zondag. Het grote meer, is een eldorado voor vissers. Op ingenieuze stellages zitten ze middenin het water te vissen.
’s Avonds eten we in de gezellige pub van Bradworthy waar onze hond een grote bezienswaardigheid is. Die hond heeft sowieso niet te klagen over aandacht. Britten zijn gek op honden en willen voortdurend weten wat voor ras onze Doug is. Een Entlebucher is niet zo bekend in de UK. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ze Entlebucher niet kunnen uitspreken; Intlebjoekur! Eerst zeiden we nog: “het is een Swiss mountaindog”, maar uiteindelijk vond ik hun geworstel met de naam wel amusant. Hoe dan ook ze vinden hem allemaal “so cute, gorgeous en lovely”.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Foto’s van de etappe Boscastle – Rockey Valley

Bij eerdere bezoeken aan Devon en Cornwall liepen we stukken van het South West Coast Path en een groot deel van deze week doen we dat ook. Is het ’s ochtends bij het huisje vaak mistig en miezerig, zodra we aan de kust komen is het eerste blauw al te zien en trekt het helemaal open. Aan onze lijst met klifwandelingen kunnen we de etappes Boscastle – Rockey Valley (10 kilometer), Hartland Point (13 kilometer) en Lee – Mortehoe (10 km) toevoegen.  Dat zijn stuk voor stuk pittige wandelingen. De kliffen zijn hoog in het noorden van Cornwall en Devon, dus er moet veel geklommen worden en ook de afdalingen zijn soms tricky. Maar wat is het fantastisch mooi hier! Om iedere hoek een ander uitzicht, nog ruigere rotspartijen en steeds weer die ontembare oceaan.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Foto’s van de etappe Hartland Point

Als je in Devon bent en zo dichtbij dan mag een bezoek aan Dartmoor niet ontbreken. We wandelen het Teign Gorge classic circuit (National Trust), een wandeling van 5,6 kilometer van Castle Drogo naar Fingle Bridge en langs de Teign terug naar Castle Drogo. Aansluitend toeren we over de moors, die geel zien van de brem en paars van de hei. Ongenaakbare woeste schoonheid.

Voordat we weer huiswaarts gaan, moet er nog wel een strandwandeling worden gemaakt. Even lekker met de voeten in de oceaan. Op veel stranden mogen in het hoogseizoen ook honden. Dat geldt ook voor Northcott Mouth bij Bude. Het is een mooie ervaring om ook eens vanaf de andere kant naar de kliffen te kijken. Hoog zijn ze, heel hoog!

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: