Een trage tocht; Beetsterzwaag

Het is voor het eerst dat ik een Trage Tocht loop. Rob Wolfs is de maker van deze tochten. Wat direct opvalt: de beschrijving is uiterst gedetailleerd. Het is gewoon niet mogelijk om verkeerd te lopen. Een topografische kaart wordt aangeraden, maar ook zonder redden wij ons prima.
Met Loes en Marjolein schuiven we om 11.30 uur aan de koffie bij Prins Heerlijck. Dat is koffie op chique en trouwens heel Beetsterzwaag en omgeving hebben iets voornaams. Neem het Lycklamahuis, een statig landhuis uit 1825 of Teyens Fundatie uit 1858.

De weilanden zijn bedekt met een deken van lila pinksterbloemen. Het kerkje van Olterterp ligt middenin een sappig groen voorjaarslandschap. Door het beekdal van het Koningsdiep lopen we en even later trekken we lange lijnen door het Friese kamertjeslandschap. Op de Lippenhuisterheide heeft een jongen zijn scooter aan de kant gezet, omdat hij een ringslang heeft gezien. Hij twijfelt of hij over een slootje zal springen en doet het uiteindelijk toch maar niet. Via het Wallebos bereiken we Beetsterzwaag waar wij onszelf trakteren op oranjekoek. Het is immers bijna Koningsdag!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: