Brexit

Na een week van oploskoffie, cider, bier zonder schuim, scones met jam en clotted cream, een ruisende rivier als achtergrondmuziek en bezoeken aan de ruige Cornish coast en onheilspellende moors, vertrekken we uit de oase van weelderig, ongetemd groen.Deze zaterdag wordt besteed aan een bezoek aan Dartmoor, een desolaat, kaal, ruig en erg mooi gebied.
Een wandeling naar de dwergeiken van Wistman’s Wood is aanvankelijk een zoektocht, maar we belanden toch nog bij die geweldige, bemoste, grillige eiken, die zich een weg hebben gebaand tussen de rotsen.
We stoppen bij een parkeerplaats met uitzicht op Haytor, een immense, gezichtsbepalende steenformatie, waar bezoekers uitgebreid Dartmoor Pony’s verwennen met chips. Hoe dom kun je zijn! Widecombe in the Moor is een allervriendelijkst dorp, waar ik een paar ansichtkaarten koop van iemand die mij toelacht met de scheefste tanden die ik ooit gezien heb.

Dave, van Bed & Breakfast Wisteria Cottage in de buurt van Bridport (Dorset), ontvangt ons allerhartelijkst. We blijven hier twee nachten. Na een korte wandeling gaan we  naar de pub in Whitchurch Canicorum waar we twee avonden onderdeel uitmaken van het leven in de plattelandspub. Een boerenkroeg waar locals en honden zich mengen met toevallige voorbijgangers en de B&B gasten van Dave. Waar de eigenaresse Pat, eenvoudig maar prima eten op tafel zet en aan je tafeltje de dag met je doorneemt en waar een bezoeker even het fust verwisselt, omdat het meisje achter de toog, niet precies weet hoe dat moet. We raken aan de praat met het Duitse stel dat ook in de B&B verblijft. Gesprekken over dromen, muziek, de wereldproblematiek en  Hamburg. De volgende ochtend maken we aan de ontbijttafel het gesprek af. Het paar heeft in eigen beheer een cd opgenomen met zelfgeschreven liedjes. Arrangementen en uitvoering lieten zij over aan professionele muzikanten. De verkoop van de cd laat te wensen over, dus kopen wij er een.

Vanuit de B&B aan de Jurrassic Coast maken we op zondag onze allerlaatste wandeling. We gaan naar Golden Cap, de hoogste heuvel in dit gebied. We klimmen er bovenop; pffff heavy met het warme weer van vandaag. Het uitzicht is fabuleus. We dalen af naar het strand van Seatown met zijn Inn, waar we heerlijke broodjes kreeft eten en een beetje kletsen met een stel Londonners en dan keren we over eindeloze wandelpaden door de rolling countrysideterug naar de B&B.
In Bridport pinnen we, verkennen we de stad en checken vervolgens weer in bij onze stamkroeg “The Five Bells Inn” voor een maaltijd en een stevige pint brown ale. Nog een nachtje rest ons in de B&B van Dave met zijn award-winning English breakfast. Vrijwel fileloos rijden we in de exact voorgeschreven tijd naar Dover en kunnen daardoor een boot eerder dan geboekt vertrekken; Brexit!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: