Beetsterzwaag = chique de friemel

Het Witte Huis in Olterterp, des morgens om 11.00 uur. Gasten lopen af en aan, in keurige kleding, een beetje stijfjes, maar keurig. Even daarvoor ben ik in Beetsterzwaag, met de auto, het voorname gebouw van Revalidatie Friesland en het chique hotel Lauswolt gepasseerd. Dit is niet zomaar een omgeving, dit is een streek van allure. Maar liefst vijf adellijke families kon je vinden op de landgoederen in de omgeving van Beetsterzwaag en natuurlijk hebben die hun sporen nagelaten.

Daar sta je dan, als wandelaar, in deze adellijke omgeving,  op je grote wandelschoenen in wandeloutfit, underdressed te zijn. Bij het Witte Huis is dat geen probleem, een borstelstellage voor het vegen van de wandelschoenen bij de ingang maakt dat wij ons welkom voelen. De koffie smaakt goed en de bediening is  allervriendelijkst. We hebben niks te klagen.

We gaan op pad: langs het kleine kerkje van Olterterp richting Korte Hemmen, door een aantrekkelijk coulisselandschap, met bomen die honderden jaren oud zijn.
In Beetsterzwaag zelf is er lekkere mosterdsoep, waar we weliswaar lang op moeten wachten, maar die het wachten zeker waard is. In de overtuin van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag bloeit het speenkruid uitbundig. De route gaat verder over een prachtig heideveld en door het bos weer terug naar Het Witte Huis, waar weer nieuwe drukte is ontstaan. Men heeft veel te vieren in deze omgeving.En daar drinken wij er dan ook maar een op. Proost!

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: