Wezep – Hattem en vice versa

 

Goh, wat is het lang geleden dat ik heb gewandeld. Veel te lang geleden. Maar de Wandelsite bestaat nog en Loes organiseert nog altijd wandelingen, op haar eigen sympathieke wijze. En vandaag loop ik mee. Het hoofd leeg maken  en verfrist weer thuiskomen, dat was en is nog steeds het effect van een dagje wandelen.

De omgeving Wezep – Hattem heeft veel te bieden. Al is het maar op het gebied van horeca. De Zeven Heuvels bij het station in Wezep is een hele leuke locatie om je dag te beginnen. Het mooie aan Wezep is dat je er zo het bos in loopt en al snel de heide bereikt. Het is dan nog maar een kippeneindje naar het mooie Hattem. Waar, je raadt het al, ook hele leuke horeca is en een mooie stadspoort, die wordt geflankeerd door een vroedvrouwenhuisje.  Er volgt een stukje Nederlands rivierenlandschap en dan zetten we koers richting landgoed Molecaten. De huizen die horen bij het landgoed hebben rood, gele luiken. Even bekruipt me het Efteling-gevoel. Bij Herberg Molecaten, je voelt hem aankomen,  ook daar is het goed toeven. Klein detail, we hebben daar zelfs op het terras gezeten, met onze bleke neuzen in de zon! Het bier bevatte geen alcohol, maar had wel die uitwerking. We kwamen luidruchtiger van het terras af dan we erop gingen.

De pas gaat er flink in. We steken de A50 weer over en staan dan ook zo weer op de hei en even later bij het station van Wezep.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: