Naar Schiermonnikoog met een missie

september 2015 025Het was er nog niet van gekomen dit jaar, een bezoek aan Schiermonnikoog. Nu de herfst met rasse schreden dichterbij komt gaan we nog even naar de overkant met het hele gezin. Niet alleen voor een bezoek maar ook met een missie.

Ik neem je even mee in de de wonderlijke wereld der studenten. Onze zoon is al jaren lid van een studentenvereniging en van een dispuut. Dit dispuut, met de raadselachtige naam, Zwevelpin, heeft als clubdrankje brandewijn. Dat wil zeggen dat op iedere bijeenkomst brandewijn wordt gedronken uit kleine glaasjes die, na gebruik, netjes worden opgeborgen in een kistje. Wat wil nu het geval, het kistje met de glaasjes heeft Zwevelpin laten slingeren en zoals te doen gebruikelijk in studentenland, kan een ander dispuut het dan brassen. Volgens Wikipedia is brassen een traditie die vooral bij de meer traditionele studentenverenigingen voorkomt. De reden om te brassen en de manier waarop gebrast wordt verschilt per stad en vereniging. De meer corporale verenigingen hanteren de term “brassen” voor een eregevecht tussen twee studenten, andere verenigingen hanteren de term voor het ontvreemden van verenigingsobjecten in dit geval dus van een dispuutsobject.
Eigenlijk moet zo’n object binnen 24 uur teruggehaald worden. Ik geloof dat het in dit geval een paar weken uitgelopen was. Het gebraste koffertje was per post naar Schiermonnikoog gestuurd of all places. Hier wonen de ouders van een van de brassers. En zo zaten wij al om 10.30 uur met het hele gezin aan de koffie bij wildvreemde mensen om het koffertje op te halen. Na een klein uurtje gingen we met het koffertje onder de snelbinder van een van de huurfietsen, rammelend, over het eiland. Het koffertje stond tijdens de lunch bij de Marlijn op het terras, ging gezellig mee het strand op, maakte de oversteek naar de vaste wal op de veerboot om tenslotte ’s avonds laat uitgewaaid en met blozende wangen te arriveren in Wageningen. Missie volbracht!
september 2015 027 september 2015 033 september 2015 048

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: