Het Hogeland; Je moet het allemaal maar weten

Zoutkamp heeft een pittoreske haven en in Houwerzijl kun je bij de Theefabriek koffie drinken. Verder kun je in Vierhuizen theemutsen en wollen schaapjes kopen die gemaakt worden door een dame op leeftijd, die haar huis te koop heeft staan. Ulrum is een wonderlijk dorp, dat onlangs nog in het nieuws was door de documentaire die erover werd gemaakt. Je moet het allemaal maar weten.
De dag begint met zon, niet uitbundig maar toch …. We lopen heerlijk langs het Reitdiep met op de voorgrond vredig grazende schapen, terwijl wij wandelaars het hebben over koetjes en kalfjes. Wat is het een heerlijke dag en wat is die ruimte toch goed voor je. Ruimte tot waar het oog reikt, ik ben er dol op.
Zoutkamp, Houwerzijl, Leens, Ulrum, Vierhuizen; dit rijtje leerde je vroeger niet bij Aardrijkskunde. Wat is het een geluk dat je deze dorpen op latere leeftijd dan toch nog ontdekt. Ik schreef er natuurlijk al vaker lyrisch over, maar ik merk dat het niet over gaat. En dus deert het ook niet dat het is gaan regenen. Best wel hard is gaan regenen. Als verzopen katten gaan we binnen bij de viswinkel aan de haven, voor een gebakken visje of een bakje kibbelingen. En haringen, voor thuis. Want van dit soort dagen, neem je het liefste iets mee naar huis.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: