Wat te doen bij kwaaie koeien?

Wat wandel ik weinig tegenwoordig en wat vind ik dat eigenlijk jammer. Het komt er niet van. De tijd is gevuld met andere zaken. Reden te meer dus om in de vakantie eens lekker aan de wandel te gaan. Vandaag wordt het Gees. Een mooie wandeling, van een kilometer of 14, van De Mooiste Routes. Ik loop met Tineke en Piet Poortman en met een gezellige club wandelaars van diverse pluimage. De omgeving van Gees is afwisselend, de mooie Geeserstroom, onverharde wegen, bos en het dorp zelf mag er ook zijn. Vandaag is het een extra kleurige ontvangst. Vanwege het dorpsfeest zijn de straten versierd en is er een boel reuring in het dorp.
Onze route wordt iets anders dan gepland. Het veld dat we willen oversteken wordt bevolkt door een grote kudde Schotse hooglanders en wij stellen ons leven niet in de waagschaal. Dat deden we namelijk eerder tijdens de wandeling al. Met een grote boog lopen we om een groep hooglanders, die ons nauwlettend in de gaten houdt en waarvan een koe ons nogal intimiderend tegemoet treedt. Ik vraag mij af of het verstandig zou zijn, in geval van nood, in een boom te klimmen. Het is niet nodig, maar tijdens het ijs eten op het mooie terras van ijssalon Talenti in Gees kunnen we daar nog mooi even over fantaseren. Sommige mensen, waaronder ik, denken in beelden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: