Knapzakroute Hooghalen

Verzamelen kun je in Hooghalen op verschillende plekken. Bakker Fledderus is er een van. Onder het genot van een kopje koffie, de geur van versgebakken brood en uitzicht op de lekkerste taartjes en koekjes, ontmoeten wij elkaar. Ik organiseer een wandeling voor de Wandelpool. Het is winters vandaag, meer nog dan verwacht. Op de weilanden rond Hooghalen ligt een flinke laag sneeuw. Zo met de zon erbij biedt dat een prachtige aanblik. Wat kan een mens genieten van zo’n dagje zon. Vanuit Hooghalen gaan we via een stukje bos, waarin de ijsbaan wacht op vorst van betekenis, richting snelweg. Aan de andere kant ervan ligt Laaghalen met indrukwekkende historische boerderijen en een oefenterrein van de Luchtmobiele Brigade, waar je gewoon overheen kunt. Als we de snelweg weer zijn overgestoken gaan we richting herinneringscentrum Westerbork. We gaan  schuin over het prachtige Groote zand. In de verte graast een kudde schapen. Da’s nou Drenthe in de winter!

winter 2015 084 winter 2015 086 winter 2015 096 winter 2015 099
In het herinneringscentrum houden we pauze. We lopen richting Zwiggelte. Het bos hier is uitgestorven. Op ons gemak keren we terug in Hooghalen. Café Het Wapen van Schotland is een prima plek om een wandeling af te sluiten. Proost!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: