Knapzakroute Eext – Anloo

Het is lang geleden dat ik een wandeling organiseerde voor de Wandelpool. Ik heb er weer zin in, dus trek ik de stoute schoenen aan en struin met 11 mensen door het mooie Drentse land.
Bij Café Popken – Hollander staat de kerstboom nog overeind en ligt de Dokter Denker puzzel pontificaal op tafel. Alle cryptogrammen van de kerstpuzzel uit het Dagblad van het Noorden zijn opgelost. En zonder internet, wordt mij op het hart gedrukt. Drie dagen hebben de waard en zijn vrouw erover gedaan. Knap staaltje. Wij vonden hem thuis weer woest moeilijk.
Het is slechts 5 kilometer lopen naar Eext en daar gaan we al weer uitgebreid aan de soep bij Herberg de Rustende Jager. Weinig kilometers en veel horeca. Daar houd ik van, althans vandaag.
Alhoewel het een grijze dag is, valt er geen spat regen. Het is stil in het bos, het landschap is uitgestorven. Landgoed Terborgh vormt een belangrijk onderdeel van deze wandeling. Bos en heide, grafheuvels, een hunebed en een pinetum (verzameling naaldbomen) vind je hier allemaal. Het landgoed van ruim 200 hectare wordt in de volksmond vaak het Evertsbos genoemd, naar de familie Everts die de bossen in de eerste helft van de twintigste eeuw liet aanleggen. De privé begraafplaats van de familie Everts ligt ook in het bos. Via het Anloërdiepje keren we terug in Anloo en naar de prachtige Magnuskerk die al sinds 1100 een baken vormt voor reizigers. Afsluiten doen we in het café. Maar dat is natuurlijk een overbodige opmerking.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: