Inhaalslag

Woubrugge –  Leiden

Mijn clubje liep vorige week deze etappe van het Marskramerpad. Ik kon niet en haalde de wandeling vandaag in met een vriendin. Op het station van Leiden treffen we elkaar en stappen we in de bus naar het beginpunt van de tocht.  In Woubrugge gaan we eerst op zoek naar een toilet. Dat blijkt nog niet zo’n eenvoudige opgave te zijn. De Coop biedt uitkomst. “Geen probleem hoor, u kunt gerust gebruik maken van onze toilet.” Koffie drinken we bij de bakker en we nemen er ook maar gezellig iets bij. En dan wordt het tijd om in de benen te komen. We lopen door een mooi natuurgebied langs de Wijde Aa. Kaarsrechte rijtjes met knotwilgen in een sappige weide met uitzicht op het water. In Hoogmade kunnen we nota bene nog op het terras aan het water pauzeren. En dat in november! Vanaf Hoogmade is het nog maar een wippie naar Leiderdorp. We passeren een heleboel molens en komen uit in het oude dorp. Erg mooi, met een karakteristieke ophaalbrug en de oudste Spar ter wereld, die is omgebouwd tot museum. Helaas is deze winkel alleen nog op vrijdag geopend. Leiderdorp gaat vrijwel geruisloos over in Leiden. We bereiken het centrum door nog altijd het water te volgen, via het Utrechtse Jaagpad. Langs een enorme variëteit aan huizen. Groot, klein, mooi, lelijk, onderhouden en bouwvallig. Er valt voortdurend iets te gluren. Daar houd ik van. De binnenstad van Leiden is beeldschoon en verdient een andere keer een uitgebreider bezoek. Op het Rapenburg verlaten we de route en gaan op zoek naar een café. Het wordt een Engelse pub, inclusief rugbywedstrijd op de televisie. Cheers!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: