Marskramen na de zomerstop

Zevenhoven  – Woubrugge

We waren een tijdje niet zo actief aan het marskramen. Ik kwam erachter dat we toch  al best ver van huis zijn. De laatste etappes komen in zicht. In Zevenhoven waren wij vorige keer geëindigd en daar begint de tocht van vandaag. Het is fantastisch weer, lekker warm voor de tijd van het jaar. Weer voor de korte broek, zelfs. In Noordeinde bezoeken we een kopie van de Lourdes Grot. De pastoor van Noordeinde liet deze in 1913 bouwen om zijn twee zieke huishoudsters de mogelijkheid te geven om op bedevaart te gaan in eigen omgeving. Waar vind je nog zo’n werkgever tegenwoordig? In Nieuwveen is er koffie met lekkers bij de bakker. Even verderop wordt de voormalig gereformeerde kerk opgeknapt en  kijken we binnen hoe dat gaat. Dat is een behoorlijke klus voor een man alleen. Het plan is dat er een multifunctioneel centrum in de kerk komt. We wensen de man succes en gaan weer door.
Via Papenveer komen we in Rijnsaterwoude. Het is relaxed wandelen door het typisch Hollands polderlandschap.

Net voor Woubrugge is er een terras aan het water. In verregaande staat van verval, maar met een heerlijk uitzicht op  de Woudwetering. Bootjes varen voorbij, platbodems, sloepjes, luxe en minder luxe jachten. Er is voortdurend iets te zien. Kijk je de andere kant op dan zie je een verveloze uitspanning, met haveloze gordijntjes voor de ramen. De horecagelegenheid heeft betere tijden gekend. Het is gelukkig nog maar even naar de auto. Zelfs een alcoholvrij biertje is ons flink in de benen gaan zitten.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: