De kunst van een fijne dag

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het grensriviertje tussen Overijssel en Drenthe heeft nooit te lijden gehad van kanalisering, want altijd was het de buurman die zei: ho, ho, dat gaat zomaar niet. En dus bleef De Reest zoals hij was, een meanderende rivier. Wij bewegen ons vandaag van Overijssel naar Drenthe en weer terug. We wandelen niet alleen maar bezoeken ook de kunstobjecten die op verschillende plekken te zien zijn. In een tuin van een huis bijvoorbeeld, in het bos, het dorpshuis, in een hoekje van de bibliotheek of in de kerk. Onder de noemer Grensloos Kunst Verkennen, wordt dit kunstevenement al voor de zevende keer georganiseerd. Zoals altijd is het ook nu weer één grote verrassing. Op 25 locaties valt zeer uiteenlopende kunst te bewonderen. Tineke Poortman, met wie we vandaag meelopen, is een kenner als het gaat om het Reestdal. Met ons vieren vormen we een prettig gezelschap. Mooie ontmoetingen, fijne gesprekken. Dat is echt niet altijd vanzelfsprekend als je met “vreemde” mensen aan de wandel gaat. Maar wij hebben een heerlijke dag, waarin we steeds de tijd krijgen om stil te staan bij de dingen die we tegenkomen. Een dikke boom, een echte uil, goudrenetten bij iemand die ook kunst in de tuin heeft en pastinaken die onderweg te koop aangeboden worden. Er valt zoveel te genieten.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: