Applecross revisited

schotland (klein2) 095
De weg naar Applecross is een begrip voor avontuurlijke motorrijders en automobilisten. Tot de 20e eeuw was Applecross alleen te bereiken via de zee of via een van de meest verraderlijke bergpassen van Schotland: Bealach na Ba (Pad van het vee). Deze bergpas overbrugt 626 meter tot onder de berg Sgurr a’ Chaorachain (774 m). Aan het begin van de weg staat een bord dat onervaren automobilisten ervan moet weerhouden naar boven te gaan. Wij twijfelen geen moment. Of laat ik zeggen, Laurens twijfelt geen moment en zet het gas erop. Er volgt een rit over een smalle weg met adembenemende uitzichten. Helaas hoe hoger we komen hoe meer wolken ons het prachtige uitzicht ontnemen en eenmaal boven staan we gewoon met ons hoofd in de wolken en hebben nul uitzicht. Op het moment dat we de wolken weer uit zijn blijkt ook de afdaling prachtig te zijn. Eenmaal beneden wacht daar het dorp Applecross. Applecross is ook te bereiken via een kustweg die de kustlijn van Loch Torridon en de Innersound volgt. Ook mooi.
De dag voordat we vertrekken is het prachtig weer en is de lucht blauwer dan blauw. Ik kijk Laurens aan en vraag: “zullen we het nog een keer doen? De weg naar Applecross, bedoel ik”. En hij zegt geen nee.  We gaan nogmaals het prachtige rondje, opdat wij het ons nog lang zullen herinneren. En dat zullen wij ons zeker.
SONY DSC

schotland (klein2) 101

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: