Old Man of Stoer

SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Een single track road leidt vanaf Lochinver naar een parkeerplaats aan de voet van Stoer Head lighthouse. Er staat een bord, 3 kilometer naar de Old Man of Stoer. Eigenlijk hebben we niet veel voorwerk gedaan voor deze wandeling, dus we hebben geen idee wat of wie die Man of Stoer nou eigenlijk is. We volgen de wandeling over het klif, boven de vuurtoren en zien vooralsnog niets waarvan wij denken het de Man of Stoer zal zijn. Het is warm en het is behoorlijk klimmen en klauteren. Het uitzicht op de rotsachtige kust is magnifiek. En dan opeens rijst daar uit zee, The Old man of Stoer.  Het is een zogenaamde zeestack. Een stack is een verticale zuil van gesteente langs een kustlijn.
Je kunt nog verder de kaap op. Met enige tegenzin hijs ik mijzelf naar boven. Maar o, wat ben ik blij dat ik niet voortijdig ben teruggegaan. Sommige uitzichten zijn zo mooi, dat ze je tot tranen toe kunnen roeren. Deze vakantie had ik er vaker last van en nu dus ook. Wat een prachtige wereld, wat een cadeautje om hier te zijn.

SONY DSC SONY DSC

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: