Inverewe garden

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Een vakantie in het Verenigd Koninrkijk is niet compleet zonder een bezoek aan een tuin. Even voorbij Kinlochewe ligt Inverewe Garden. Door de ligging aan de warme golfstroom en het door de eerste eigenaar aangelegde bos, dat dient als windvanger, kunnen hier tropische planten en bloemen naar hartelust groeien en bloeien. In 1862 is de Schotse landeigenaar Osgood Mackenzie begonnen met de aanleg van de tuin. Later zette zijn dochter zijn werk voort en uiteindelijk kwam de tuin in handen van de National Trust for Scotland. Een van de hoogtepunten is de Wollemi Pine, een van de oudste en meest zeldzame planten ter wereld, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de tijd van de dinosauriërs. Verder zijn er  klaprozen uit de Himalaya,  eucalyptus uit Tasmanië en rhododendrons uit China en Nepal. En natuurlijk een fantastische moestuin. Mede door de prachtige ligging, is Inverewe garden een bezoek waard.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: