Schotland 2014; Take a walk on the wild side

SONY DSC

Tijdens de tweede week van onze vakantie in Schotland bivakkeren wij in een huisje aan de voet van de Beinn Eighe. In het gelijknamige National Park, staat maar één vakantiebungalow en die hebben wij gehuurd. Het huisje staat aan de weg van Kinlochewe naar Torridon in de provincie Wester Ross. Niet alleen qua ligging is het een ideale plek ook het huisje zelf is top. Ruim voorzien van alle gemakken en super schoon. En als we dan één ongemak moeten noemen dan kunnen we alleen de midgets bedenken, die in groten getale rond het huisje zwermen. Maar goed dat weet je als je naar Schotland op vakantie gaat, daar zitten van die kleine inimini monsters die je het leven erg zuur kunnen maken. Ik heb begrepen dat de Schotten de torn van de midgets over zichzelf hebben afgeroepen door in het verleden te veel bomen te kappen. Als gevolg daarvan is het het land tot één groot moeras verworden.
Het is de bedoeling dat we deze week veel gaan wandelen. Thuis heb ik verschillende wandelingen uitgeprint van http://www.walkhighlands.co.uk. Een ideale site voor iedereen die in Schotland wil wandelen. Wandelingen in soorten en maten in heel Schotland en allemaal gratis uit te printen. Onze eerste tocht start een stukje verder aan dezelfde weg als waaraan het huisje ligt. We lopen een wandeling van 9 kilometer rond Loch Coulin en Loch Clair. Het is een bijna vlakke wandeling, gedeeltelijk over een verhard pad,  met mooie uitzichten op Beinn Eighe. Waar het verharde pad ophoudt staat een hek. Bij het hek staat een hondje dat vanaf dit punt gezellig met ons mee gaat. Het is een zelfverzekerde Jack Russell, die hier de weg beter weet dan wij. Eigenlijk loopt ze voortdurend voorop. Ik denk dat ze ons de weg wil wijzen. Op een gegeven moment zijn we haar kwijt. Tot ze even later, met iets ondefinieerbaars in haar bek, ons weer gezelschap komt houden. We willen niet weten waar zij zo hartstochtelijk op kauwt, het lijkt een rauwe vis of een poot van iets. Aan het eind van de wandeling blijft ze achter bij de huizen die daar staan en bij een paar andere honden, in afwachting van de volgende wandelaars. Je weet immers nooit of er iets te halen valt.

SONY DSC

 

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: