De kraaien die dood uit de boom vallen ……….

Breukelen – Zevenhoven

Een paar mede-wandelaars zijn afgehaakt. Er zijn momenten vandaag dat we dat best begrijpen. Wat een hitte. Boom- en bosrijk is de omgeving niet waar ons pad ons leidt en ook horeca is schaars. We besluiten dus maar gelijk neer te strijken bij de Van de Valk aan de A2, die we daar onderdoor moeten. En ook al is de Van de Valk misschien niet klein en sfeervol, het is wel echt Hollands en de koffie smaakt er best.
Zo Hollands als Van der Valk is ook het landschap. Veenweiden, veenstromen en weteringen met hier en daar een molen. Je kunt wel zeggen, beeldschoon landschap. In Woerdense Verlaat krijgen we een uitgebreide demonstratie van de molenaar. Een enkeling waagt het de smalle ladder op te gaan, tot in de kruin van de molen. Ik krijg zelf niet veel mee, ik ben blij dat ik even kan zitten. Het is me met dit soort temperaturen al snel te ingewikkeld.

???????????????????????????????Hoewel het snikheet is, vallen er toch ineens een paar druppels uit de lucht. Ze sissen op onze wangen. In de buurt van het dorp Noorden, vinden we dan toch langverwachte horeca op ons pad. Weliswaar aan de andere kant van het water, maar daar is iets ingenieus op bedacht. Een brug gaat om de tien minuten naar beneden om fietsers en wandelaars naar de overkant te zetten. Het water biedt verkoeling en alleen het staan wachten tot we naar de overkant kunnen is al heerlijk. Een kroket smaakte nooit lekkerder dan daar op het terras in de polder Wilnis – Vinkeveen.
Het laatste stuk van de wandeling wordt nog een aardige beproeving. Geen enkele boom biedt beschutting en de zon schijnt genadeloos op onze koppen, die langzamerhand een ongezond rode kleur beginnen te krijgen. Net op tijd is daar Zevenhoven.
??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: