Knapzakroute Anloo – Schipborg

De Knapzakroute Anloo – Schipborg is 15 kilometer lang. Mooi zat. Ik heb al lang niet meer gewandeld en misschien ben ik het wel verleerd. Anloo is een prachtig dorp, met een kerk die dateert van rond 1100. We lopen het dorp uit, langs de begraafplaats, waar de graven van de familie Kniphorst, boven de beukhaag uitsteken. De familie Kniphorst bezat veel grond rond Anloo en mocht zich tot de notabelen rekenen. De verderop gelegen Strubben is eigenlijk een prehistorisch hoogtepunt van Drenthe. Tal van grafheuvels liggen in dit gebied en ook nog eens twee hunebedden.
We komen bij het Schipborgsche Diep, daar waar de hoge trap je naar de andere kant van het water leidt. Wat is dit toch een beeldschoon stukje van de Drentsche Aa. Ik krijg er nooit genoeg van. In Schipborg blijven we lang zitten op het terras van Restaurant De Drentsche Aa. Het is er heerlijk.

Via wederom de Strubben en het Kniphorstbosch keren we terug in Anloo. Met een paar extra kilometers in de benen, vanwege het missen van een afslag. Het koude biertje op het terras smaakt daardoor nog lekkerder, dus zo erg is het ook niet

???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: