Zelfs het zandpad heeft het hoog in de bol

plassen
Hollandsche Rading – Breukelen

Nu we het stuk van het Marskramerpad tot Deventer hebben gelopen  wacht ons nog het stuk dat we hebben bewaard voor later; van Hollandsche Rading naar Den Haag. Volop lente in de lucht vandaag; een perfecte dag voor een stukkie banjeren. Nee, veel kilometers worden het niet. Veel terrassen, dat wel.
Hollandsche Rading verlaten we via de Floris V weg, waar we een aantal grenspalen passeren. Deze palen vormden ooit de grens tussen het bisdommelijk Sticht en het grafelijk Holland. Er volgt een bekend stuk, dan ik ken van het Utrechtpad. Geen straf om nog eens langs de Loosdrechtse plassen te lopen in een ander jaargetijde. We lopen langs de molen de Trouwe Wachter, een prachtig karakteristiek stukje Nederland. Als we in de buurt van Breukelen komen, wijst een mevrouw ons op een alternatieve route die volgens haar veel mooier is. We durven eigenlijk geen nee te zeggen. Deze directieve dame duldt geen tegenspraak, alhoewel ze er wel bij sist dat we het natuurlijk helemaal zelf moeten weten.

???????????????????????????????
Maar ze heeft gelijk, het stuk dat we langs de Vecht lopen is prachtig.  Links en rechts zien we uit de kluiten gewassen woningen, het midden houdend tussen landhuis en kasteel, met tuinen vol bloesem. We komen langs kasteel Nijenrode en slot Gunterstein. Het past helemaal bij de omgeving dat het  Zandpad een bestrate weg is.Zo ordinair een zandpad met zand.  De brug gaat open voor een plezierjacht, de hockeymeisjes wachten verveeld tot ze weer verder kunnen. De SUV is nog altijd niet passé, evenals de Mercedes cabrio. Op het terras in Breukelen is het goed toeven. Nu we er toch zijn, halen we ook nog even een Goois ijsje. Twee dames komen de ijssalon binnen, werpen een blik op de smaken, gniffelen een beetje en ik hoor de een tegen de ander zeggen. Ze hebben het fout, het is sinaasappel en niet sinasappel. Ik weet genoeg, je piest hier al snel naast de pot. We gaan, het is mooi geweest.
???????????????????????????????

???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: