???????????????????????????????
Lettele – Deventer

Zo warm als dit weekend was het nooit eerder op 8 en 9 maart. Jassen worden voorzichtig uitgetrokken.  Het kan echt. Ieder bankje lonkt om heerlijk met het gezicht in de zon te zitten, de ogen te sluiten en te dromen van een lange warme zomer. We lopen een etappe van het Marskramerpad van Lettele naar Deventer. Ooit begonnen we in Deventer en liepen naar het westen. In de winter wilden we iets dichter bij huis blijven en gingen we eerst het stuk van Bad Bentheim naar Deventer lopen.

In de buurtbus kun je niet met je ov-chipkaart betalen. Voor twee harde euro’s brengt de chauffeur je in een moordend tempo naar Lettele. De veiligheidsgordels zitten niet voor niets in zo’n busje.  Na de koffie in Lettele vertrekken we te voet voor een plattelandsetappe die ons naar Deventer zal voeren.
Langs sloten, weilanden, over lange bomenlanen tot aan de buitenwijken van Deventer. Koffie is er onderweg in NuNu in Schalkhaar. Erg leuk om daar pauze te houden. Kleurrijk, volledig ingesteld op kinderen en met een mooi zonnig terras.

marskramer 034

???????????????????????????????

Het is niet ver meer naar Deventer, maar we hebben geen haast. Het laatste deel leggen we op ons gemak af. Nog even een stukje binnenstad en dan is het tijd voor een koud biertje op een terras. Het vinden van plek op een van de vele terrassen op de markt is niet eenvoudig. Uiteindelijk lukt het ons een tafel en 7 stoelen  te bemachtigen. De marktkoopmannen ruimen de boel op, het is mooi geweest. De marskramers blijven nog even.
???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: