Afscheid van de zomer op Schiermonnikoog

???????????????????????????????
Het is 22 oktober en de weermannen voorspellen vandaag 22 graden. Reden  om nog wat zon en zee op Schiermonnikoog mee te pikken. We zijn niet de enigen met dit plan. De boot zit tjokvol met dagjesmensen en vertrekt 20 minuten later omdat de rij zo lang is en niet iedereen op tijd een kaartje kan bemachtigen. Eenmaal op het eiland is ook de rij voor de fietsverhuur lang. Maar wie maalt erom? Wij niet.

Met onze fietsen zetten we eerst koers naar de oostpunt. De kleuren zijn prachtig. De oranje bessen van de duindoorn steken vandaag meer af tegen de blauwe lucht dan de vuurtoren. De zon is warm, kinderen spelen op het strand en in zee. De dag voelt als een cadeautje. Bij de Marlijn laven we ons aan kokkels en garnalen die smaken of ze linea recta uit zee komen. En dat zou zo maar kunnen hier aan de Noordzeekant van het eiland. We slenteren over het strand, fietsen daarna naar de bunker en genieten van het uitzicht. In het dorp zoeken we een plekje op een van de volle terrassen voor een warme chocomel. Winterjassen, zomerjassen, korte broeken, koele witte wijn en warme chocomel. Je ziet het vandaag allemaal op Schier. We draaien onze neuzen naar de zon en gaan ons deze dag herinneren als het binnenkort koud en donker is.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: