Marskramer für einen Tag

Bad Bentheim – Oldenzaal

???????????????????????????????De eerste etappe van het Marskramerpad, loopt van Bad Bentheim naar Oldenzaal. Wij hadden hem nog niet gelopen omdat we zijn begonnen in Deventer en het eerste deel van het traject hebben bewaard voor later. Met een in aantocht zijnde herfst en in de wetenschap dat het binnenkort weer vroeger donker zal zijn, lopen we deze lange etappe van ruim 25 kilometer op de laatste dag van augustus.

In Oldenzaal nemen we de Grenslandexpres naar Bad Bentheim en beklimmen de heuvel om de burcht van dichtbij te bekijken.
De burcht ligt er grijs en ongenaakbaar bij. Het is lang geleden dat het regende. De bakkerij aan de voet van de heuvel lonkt. Ik denk dat we daar maar eens koffie moeten drinken en taart eten. Heerlijke kuchen verdringen zich voor de vitrine. Ik bezwijk voor de frische Pflaumenkuchen. Echt heeeel lekker. Zelfs zo lekker dat een aantal nog gewoon een tweede stuk bestelt. Nee, ik hoor daar niet bij. Ik kan keihard zijn voor mezelf.

De wandeling is er een van de fijne soort, heel afwisselend, met mooie vergezichten. Een glooiend landschap met de eerste tekenen van de herfst.
In het grensgebied is niet veel horeca. Alleen bij een ijsboerderij kunnen we koffie en natuurlijk ijs krijgen. Als je dat laatste wilt, dan moet je wel even geduld hebben. Alle familieleden van een grote Twentse familie willen een ijsje bestellen en uit alle hoeken en gaten komen steeds weer nieuwe familieleden opduiken. Uiteindelijk eindigen we toch met een ijsje op het terras.
We lopen verder en bereiken Oldenzaal. De zon is gaan schijnen. Twente op haar mooist.
??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: