Altijd wad

???????????????????????????????Een zomer is geen zomer zonder een wadlooptocht. Wat die onbedwingbare drang is? Het heeft alles te maken met de fascinatie voor het mysterie van eb en vloed, ergens lopen waar een uur geleden nog water stond en boten konden varen.  Je loopt over de zeebodem met al zijn interessante  diertjes en plantjes. En dan zijn er ook nog eens altijd wisselende wolkenluchten en de geur van de zee. Elke tocht is anders.

Dit keer loop ik met wadloopgids, Lammert Kwant en  elf anderen een tocht van Wierum naar Engelsmanplaat, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Op de plaat staat een huis op palen, waar vogelwachters van de RUG verblijven. Ze zijn niet thuis als wij arriveren. We klimmen naar boven en hebben een prachtig uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee. Er komt een man aan met een kruiwagen. Hij brengt brandstof voor de boot van de vogelwachters. Even later komen twee jonge mensen ons tegemoet. Een bloedmooi meisje, volgens Lammert en de jongen mag er ook best zijn, volgens mij. Zij zijn de nieuwe vogelwachters voor de komende week. Ja, ja, vogelwachters.

Verderop ligt de Boschwad, de boot die ons naar Schiermonnikoog zal brengen. Er is een groep aan boord en wij kunnen er nog maar net bij. We varen nog even langs een plaat waarop zeehonden liggen en koersen naar Schiermonnikoog.
We laten de groep achter ons, huren een fiets en rijden naar de Marlijn, de bekende strandtent. Vanachter de glazen windschermen begluren we de langslopende badgasten en nippen van de hemelse vissoep die we wegspoelen met  witbier. We gaan nog even het strand op en fietsen langs de Waddenzee terug naar de veerdam. Met de grote veerboot varen we naar Lauwersoog. De zomer is compleet.??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: