Retourtje Deventer

???????????????????????????????

Het is bijna tropisch warm en dus kiezen we vandaag voor de fiets. Met een vriendin spreek ik af op het station in Deventer. We huren er een fiets bij en rijden de pontjesroute IJssel-Midden van On Track. Op het terras van het IJsselhotel aan de overkant van de IJssel heb je een fantastisch uitzicht op rivier en stad.  “Een hele goede morgen, kan ik de dames misschien iets te drinken inschenken en iets van ons overheerlijk gebak serveren wellicht?” ’t Moet niet gekker worden, zo’n verhaal van iemand die we zelf hebben moeten vragen het poetsen van de bar te staken en ons al tien minuten recht in het gezicht keek.

We fietsen  een stuk langs de IJssel en nemen dan weer een pontje naar de andere kant. De tocht gaat verder naar Zutphen via Eefde en Warnsveld. Daar kun je heel lekker lunchen bij De Pauw. Het is inmiddels bloedheet geworden en we hebben zadelpijn. Ik heb meer eelt op de voeten, dan zitvlees. De reis van Zutphen naar Deventer gaat dan ook veel minder snel dan de tocht naar Zutphen. We eten kersen op een bankje met uitzicht op de kerktoren van Voorst en rijden dan langs de IJssel terug naar het pontje dat ons weer in Deventer afzet. We kunnen alleen nog maar neervallen op een terras in de schaduw. We zien nog wel hoe we thuiskomen.

???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: