The Cotswolds, aahhh, oohhh, kijkdaarnoueens

map
Toen we vorig jaar op vakantie gingen naar Wales had ik een reisgids voor Engeland en Wales geleend in de bibliotheek. Op de voorkant van het boekje stond een foto van zandkleurige huisjes, een kerk en een bruggetje. Het plaatje ademde een typisch Engelse sfeer. Ik kon achterhalen dat het een foto was van een dorp in de Cotswolds, Castle Combe. En zo kwam van het een, het ander. Ik bedacht het plan om een deel van de langeafstandswandeling The Cotswoldsway te lopen.

Nog geen twee uur rijden van Londen, ligt een heuvelrug waarvan het grootste deel zich in de graafschap Gloucestershire bevindt. Een mooi glooiend gebied met dorpen en stadjes die je voortdurend aahhh, oohhh en moetjenoueenskijken  doen roepen. En tussen die stadjes: rolling hills, glooiende heuvels, koeien en schapen.
Wandelen in Engeland blijft iets geweldigs. Je mag overal dwars doorheen. We doorkruisen mais-, koren- en  koolzaadvelden en weilanden met schapen en koeien. Dan ineens doemt weer zo’n idyllisch dorp op met  kerk en  kroeg.

We verblijven, tussen het wandelen door,  in een smetteloos, gloednieuw appartementje halverwege The Cotswolds Way, bij King’s Stanley. We kijken uit op de rivier The Severn.  Het aanvankelijke plan om de eerste etappes, na elkaar, te lopen wordt niet wat. Openbaar vervoer is ingewikkeld en het idee om heen en weer te fietsen van eindpunt naar beginpunt en dan later  de auto op te halen, mislukt na een beklimming van de eerste rolling hill. Daar is zo’n Hollandse boodschappenfiets toch niet echt geschikt voor. Maar ….. ik had voor geen goud de Engelse rotonde, op de fiets, willen missen. Geen idee waar je moet kijken en het gevoel dat er overal, uit het niets, auto’s vandaan kunnen komen.

Gelukkig staan op de site van de Cotswoldway ook een aantal rondwandelingen, die we soms naar eigen inzicht verlengen. En zo krijgen we een aardig beeld van de gehele Cotswoldway. Ik zou zeggen loop een stukje mee.
Uitzicht Selsley

???????????????????????????????
???????????????????????????????
???????????????????????????????
???????????????????????????????
22.jpg

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: