Isle of Skye (2); Somewhere over the rainbow

???????????????????????????????
En daar zitten we dan aan het eind van de wereld. Het voorjaar heeft dit deel van Europa nog niet bereikt. Te ver weg, denk ik. Alhoewel de narcissen en brem kleuren het landschap geel en als je goed kijkt zie je toch de eerste tekenen van het voorjaar. En het waait. Het waait hier altijd, weten we aan het eind van de week. Een eerste rondje levert ons mooie vergezichten op. Machtige rotsen, onstuimig water en schapen met lammetjes.

Onze eerste serieuze wandeling begint bij onze cottage en gaat naar de vuurtoren Neist Point, het meest westelijke puntje van Skye. Fantastisch wat een landschap.
Na een bezoek aan de verlaten vuurtoren, gaan we dwars door de moors. Prachtig, hoe je een bui ziet aankomen. Je voelt, dit wordt serieus en voor je het weet moet je alle zeilen bijzetten om niet te worden opgenomen door de wind. Schuilen kun je nergens. Even later toont het landschap een hele andere kant en schijnt de zon.

Verkwikt  en uitgewaaid keren we terug in onze tijdelijke woning. ’s Avonds en ’s nachts stormt het serieus. Maar dit huisje is wel wat gewend, wat dat betreft. Alle huizen hier zijn wel wat gewend. Als je wilt dat iets niet wegwaait dan zet je er een steen bovenop of zet je het vast met touwen. Dat deden ze vroeger al en dat doen ze hier op Skye nog steeds. Ik kruip onder mijn dikke dekbed met mijn sokken en mijn trainingsbroek aan. Het puntje van mijn neus heeft het nog steeds koud. Ik kruip nog iets dieper weg. ??????????????????????????????? ????????
Op maandag bezoeken we de distilleerderij van Talisker Single Malt Whisky in Carbost. Een geheel andere benadering om het warm te krijgen. Het meisje dat ons rondleidt spreekt zo mooi Schots/Engels dat ik eigenlijk helemaal niet hoor wat ze zegt. Ofwel ik weet nog steeds niet hoe het precies zit met die whisky. Na wat souvenirs te hebben gekocht voor ons whisky drinkend thuisfront, rijden we naar het even verderop gelegen Talisker. Hier maken we een korte wandeling naar een kiezelstrand met een karakteristieke rots. We spotten een zeearend.

Ons bezoek aan Portree even later valt een beetje in het water. Nadat we koffie hebben gedronken en scones hebben gegeten regent het. We shoppen nog wat en keren naar “Croft House” terug. Daar zien we die avond regenbogen, zoals we ze nog nooit gezien hebben. Om met Dolly Parton te spreken:  “zonder regen, geen regenboog”. Hoe het verder gaat, dat later …..

3

Foto’s van boven naar beneden: rondje Lower Milovaig; Neist Point vuurtoren; Talisker Beach; Somewhere over the rainbow

???????????????????????????????

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: