Marskramer voor een dag – Alles is veel voor wie niet veel verwacht

??????????????????????????????? ???????????????????????????????Veenhuizerveld – Terschuur

Een  levensles die mij veel heeft opgeleverd  is die van het het “niets verwachten”. Er waren tijden waarin ik van alles verwachtte, alsof het een soort verworven recht was. Het liep altijd anders,  ik kreeg minder of meer dan verwacht. Ik werd soms teleurgesteld.
En zo verwachtte ik vandaag niets van het weer, niets van de route, niets van gister en niets van morgen. Ik ga door het landschap en verwacht niks, maar kom tot de ontdekking dat er om iedere hoek een verrassing op je kan wachten.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????In het Veenhuizerveld zijn wij vorige keer geëindigd. Vandaag gaan we richting Amersfoort en zullen halt houden in Terschuur, vlakbij Putten.
Geheel onverwacht staat ergens op landgoed Appel een kabouter ons op te wachten. Hij staat er vast nog niet zo lang, want zijn rode mutsje glanst ons tegemoet. Een aandoenlijk briefje op zijn buik. De kabouter loopt ook het Marskramerpad.
Even verder in Appel is er koffie. Niet op zondag, maar het is zaterdag, dus we wagen het erop. Eigenlijk is er ook geen koffie op zaterdag in de winter. Maar de mevrouw van de Maaneschijn, een landwinkel, met camping, strijkt met haar hand over het hart en schenkt  koffie in de gezellige ontvangstruimte. Als we weer doorgaan heb ik een mooi stuk boerenkaas in de rugzak en zalige nootjes voor onderweg.
Over zandwegen, langs mij onbekende natuurgebieden, gaat de route. Er hangt iets van lente in de lucht. We voeren mooie gesprekken, wisselen tips uit over boeken en films.  Alles is veel voor wie niet veel verwacht, om met dichter J.C. Bloem te spreken.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: