Marskramer voor een dag

Hoenderloo – Kootwijk

Na een lange, grijze periode is het vandaag een mooie zonnige en winterdag.   Ik heb al op de kaartjes in het wandelboekje gezien dat we veel bos en heide zullen zien vandaag. Het is warm en gezellig in het hotel-restaurant op de Brink in Kootwijk. We besluiten nog “een bakkie te nemen”, je weet immers nooit of je nog iets tegenkomt onderweg. Met een paar auto’s rijden we naar ons startpunt in Hoenderloo.


kerkDe fraaie witte dorpskerk van Hoenderloo steekt mooi af tegen de blauwe lucht. Kilometerslange paden door het bos en over het Kootwijkerzand brengen ons bij de schaapskooi van Hoog Buurlo. Vanwege de lammertijd staan de schapen binnen. Op een bankje eten we onze boterhammen en genieten we van het uitzicht. Vanaf de schaapskooi, doen we een heen-en-weertje Radio Kootwijk. Het is het voormalig zendstation waar rechtstreeks contact kon worden onderhouden met Nederlands-Indië via telegraafverbindingen.  Het zendstation deed dienst van 1928 tot 1938 en raakte in onbruik door de opkomst van satellietverbindingen. Het gebouw maakt indruk.

kootwijk kootwijk2

Na Radio Kootwijk gaan we verder door het bos en over het zand. De zon gaat langzaam onder. Aan het eind wacht wederom het warme Hilletje in Kootwijk. Eind goed, al goed.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: