Marskramer voor een dag

Klarenbeek – Hoenderloo

0 4De timing van etappe 2 van het Marskramerpad kon niet beter. Een winterse zaterdag, begin december. Het Veluws landschap ligt verscholen onder een witte sneeuwdeken. De lucht is blauw, de zon schijnt. Als je doorloopt heb je het zeker niet koud. Wat een fantastische dag!

Bij station Klarenbeek pakken we de draad op.  Door het bos bereiken we het dorp. Iemand maakt een promotiefilm over Klarenbeek, winterse beelden ontbraken nog.  De filmer vertelt ons dat Klarenbeek een fijn dorp is om te wonen. Hij is import, maar hij is hier destijds met open armen ontvangen. Voor de koffie verwijst hij ons naar de bakker een stukje verderop. We volgen zijn raad op. Bij de bakker worden er  snel wat stoeltjes voor ons neergezet onder de palm met plastic kaketoes. Oliebollen. appelbollen en -flappen sieren de toonbank. Frits trakteert.

We gaan verder door een open landschap over zand- en schouwpaden. Sneeuwpoppen, sleetjes en een vroege kerstboom, een winters tafereel. In Beekbergen warmen we ons aan mosterdsoep in Ria’s Bar. Tussen Beekbergen en Hoenderloo lopen we in het bos. Het Spelderbos is een ruig stuk Veluwe met stuifzand en steil opgestoven heuvels, waarop grillig gevormd strubbenbos groeit. We  lopen over richels en kijken de diepte in. Ook dit is Nederland!
Op steenworp afstand van Hoenderloo eindigt onze winterse wandeling. We zijn klaar voor een mooie, witte winter.

3 2 1

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: