Wij wandelen as waar wij willen in Utrecht

Na het Zuiderzeepad vorige maand te hebben afgerond maak ik samen met Het Bewijs een begin met het Utrechtpad. Het Utrechtpad is 162 kilometer en voert door Utrechtse valleien. We lopen vandaag van De Dom (waar zou je een reis door Utrecht beter kunnen beginnen?) naar Werkhoven.

De Oude Gracht in hartje Utrecht loopt bijna geruisloos over in de Kromme Rijn. Eigenlijk ben je zo de stad uit. De stad is wel steeds dichtbij maar het zicht op de hoogbouw wordt je door de bomen ontnomen.
We lopen zo’n beetje de hele dag langs de Kromme Rijn, “as waar wij willen”. Onderweg komen we een aantal keer een sticker tegen waarop deze lijfspreuk staat. Deze staat ons wel aan. Het voelt alsof we iets doen dat niet mag.

Over de jaagpaden passeren we tal van voormalig ridderhofsteden en buitenplaatsen. We komen langs  Nieuw Amelisweerd, Oud-Amelisweerd en Ridderhofstad Rhijnauwen, waar we een leuke tussenstop maken in het café van de jeugdherberg, die er is gevestigd. We passeren Bunnik. De  route gaat er langs,  maar we werpen nog snel even een blik op de kerk en de gebouwen die rond de kerk staan. Ook het centrum van Odijk laten we links liggen. In een nieuwbouwwijk raken we het spoor bijster en dat betekent dat we kiezen voor de oude route, die grotendeels over een drukke weg gaat. Nou ja, soms gaat dat zo. Goede leer voor de volgende keer om toch de routewijzigingen wat beter in de gaten te houden. Het schemert als we langs ridderhofstad Beverweert lopen, over een lange laan met lindebomen. Net voor Werkhoven is de bushalte. Na één dag wandelen constateren we dat we het nu al mooi vinden, dat Utrechtpad.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: