Eten, drinken en cultuur: Lang leve België (1)

We houden van België. En als we er even uit willen en niet weten waarheen te gaan, dan gaan we naar België. De liefde is ontstaan toen dochter Nina een jaartje in Antwerpen woonde en we de stad echt leerden kennen.
Vorige week zeiden we tegen elkaar: “zullen we ……. ”
En daar gingen we weer: naar Antwerpen.


We doen de bekende adresjes: een cappuccino op de Vrijdagmarkt, een goed glas bier bij Het Elfde Gebod en snuffelen bij Bazar Bizar. Wat we ook altijd doen is twee bonbons kiezen uit een eindeloos aanbod van goddelijke kunstwerkjes bij een te dure chocolatier. In iedere hand één bonbon en dan voor de deur opeten, met de ogen dicht. Dit keer doen we dat niet alleen met bonbons maar ook met cupcakes, want dat is helemaal de hit. We kopen twee verschillende cupcakes, eigenlijk meer schilderijtjes, snijden ze doormidden (een lekkerbek heeft altijd een mes in de tas) en genieten ervan op een bankje in de zon.
Het overschot aan calorieën compenseren we ruimschoots door alle afstanden te voet af te leggen.


We ontdekken ook altijd weer nieuwe dingen.
Dit keer is dat het MAS, het museum aan de Stroom. Wat is het MAS?  Beter dat ik dat de Vlamingen zelf laat omschrijven.

“In het MAS | Museum aan de Stroom maak je kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.

Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling. Het MAS verzamelt de sporen van die uitwisseling en vertelt er nieuwe verhalen mee. Over de stad, de stroom en de haven. Over de wereld in al zijn verscheidenheid. Over de verbondenheid van Antwerpen met de wereld. Maak kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.
Als je er nog niet geweest bent, gaat dat zien!

MAS | Museum aan de Stroom

  • is het nieuwste – en meteen ook het grootste – museum van Antwerpen.
  • is architectuur van topniveau in een bruisend nieuw stadsdeel
  • is een verzameling van belevenissen
  • is een verzameling van sterke verhalen in een prikkelende omgeving
  • is een open huis. Je mag er zomaar in en uit lopen. Alleen de museumzalen zijn betalen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: