Loop van de Drentse Aa (8)


De zomer nadert zijn einde, zoals ook de lange-afstandswandeling De Loop van de Drentse Aa zijn einde nadert. Deze voorlaatste etappe brengt ons van Tynaarlo naar Paterswolde. Dit is het gebied van de Oude Aa, maar we komen de oude man niet vaak tegen vandaag.

Wel zien we mooie natuurgebieden waaronder De Vijftig Bunder. De Vijftig Bunder is een klein heidegebied op de flank van het stroomdal van de Drentse Aa. 
We vervolgen onze weg langs de rand van het Noordlaarderbos, met uitzicht op het stroomdal. In Glimmen is er koffie bij Pension Vrieling. Je valt hier van de ene verbazing in de andere. Vergane glorie, zo kun je het Pension het beste omschrijven. Dat was het in 2006 (klik hier) en dat is het nog steeds. Vergane glorie vergaat niet. Tijdens onze pauze bij Vrieling is het inmiddels gaan stortregenen. We zitten lekker droog onder de grote witte plastic partytent. De regen klettert op het dak, we kunnen elkaar bijna niet meer verstaan.

Als de bui voorbij is gaan we verder. We gaan over het spoor en onder de A28 door en dan staan we in polder Lappenvoort. Ongemerkt zijn we ook de Aa weer overgestoken. Het is dan nog maar een klein stukje naar de parkeerplaats van Havezathe Lemferdinge. Het was weer mooi.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: