Geen zomer, zonder wadlopen

Het is spannend. Zou de wadlooptocht naar Rottum doorgaan? Er wordt  onweer voorspeld. Na het raadplegen van de buienradar besluit de gids te gaan. En wij gaan mee. De tocht naar Rottum is zo’n 14 kilometer lang en begint in de Emmapolder even buiten Uithuizen. Eerst is er wat slik, maar al snel lopen we over hard zand. Soms moet je een kleine geul door, maar het is allemaal heel goed te doen. Prettig wadlopen op deze manier.

Als we Rottum hebben bereikt zetten we vrijwel direct koers richting boot. Het eiland mag je niet op. Staatsbosbeheer organiseert jaarlijks een aantal excursies naar Rottum. Erg leuk, weet ik uit ervaring. We voegen ons bij de mensen die vandaag op excursie zijn geweest en wachten tot de vloed opkomt. We laten ons in drie uur terugvaren naar Lauwersoog. Onderweg is er zicht op een zandplaat met zeehonden.
Het wordt donker op het wad, aan de hemel staat een bijna volle maan. Of het nu dag is of nacht, het wad is en blijft fascinerend.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: