Weer of geen weer? Zuiderzeepad (23)

Het stortregent. ’t Is geen weer. Willen wij nog dit jaar met het bootje van Stavoren naar Enkhuizen, dan moet vandaag de voorlaatste etappe van het Zuiderzeepad worden gelopen. De etappe van Sloten naar Rijs. Weer of geen weer.

Sloten ligt er nog even pittoresk bij als tijdens ons vorig bezoek en er is koffie. Sommige dingen veranderen gelukkig nooit.
We gaan op pad en lopen direct verkeerd. De alternatieve route die in 2007 werd aangekondigd in de omgeving van het Slotermeer is nog altijd niet, of niet meer, voor elkaar. We proberen het, lopen tot twee keer toe vast en kiezen voor het alternatief over de weg.

We lopen door Balk, met een voornaam stadhuis en vervolgen onze tocht door het Harichsterbos. We lopen langs de mooie kerken van Wikel en Harich en gaan over smalle bospaadjes. Bij Ruigahuizen staat een klokkenstoel en als we bijna in Rijs zijn, komen we langs een voornaam optrekje: “Kippenburg”. Het is een voormalig processie-oord van het klooster van Heemelum dat later dienst deed als kippenboerderij en café. Volgens het boekje zijn hier veel wonderen gebeurd. Vandaag zijn we daar waarschijnlijk nèt te laat voor.
We lopen richting Rijs. In de verte zien we de dijk, waarachter het IJsselmeer ligt. Volgende keer zoeken we die weer op en steken hem over.

Een mooie, afwisselende wandeldag vandaag. En …… het weer? Misschien toch een wonder. Twee keer het parapluutje tevoorschijn gehaald voor een paar dikke druppels. Kortom, het was “wel weer”.  Om met wandelzwager te spreken “het is altijd weer”.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: