In de zuid-oosthoek van Drenthe (13)

Ik liep zomaar een etappe achter met het Drenthepad. Voordat er van Gees naar Bruntinge kan worden gelopen, wil ik eerst van Emmen naar Gees. Ik loop niet alleen. Er zijn er meer die deze etappe hebben gemist. En zo gaan we onder een dik wolkendek op pad in de richting van Oosterhesselen.
In Diphoorn vinden we een mooi bankje voor een koffiestop. Uit de tas van Heijo komt niet alleen koffie maar zelfs appeltaart. Vraag me niet hoe de man het voor elkaar krijgt, maar het kan.

Langzaamaan begint het wat te druppelen. Tegen de tijd dat we bij Havezathe de Klencke zijn, komt de regen met bakken uit de lucht. De lunchpauze hebben we onder een afdakje in het bos. Dat heeft wel wat.

De route van Emmen naar Gees gaat grotendeels over verharde wegen. Soms is er een pad door een stukje bos of door een houtwal. Oosterhesselen is al van veraf herkenbaar aan zijn beeldbepalende kerktoren. Het verderopgelegen Gees is een mooi dorp met veel oude boerderijen en  met een hele fijne ijssalon. Ik krijg vandaag niet alleen appeltaart, maar ook nog eens een lekker ijsje. En zie ….. de zon gaat weer schijnen.

Het gezelschap is aanzienlijk groter tijdens de etappe van Gees naar Bruntinge. De pas wordt er direct stevig in gezet. Horeca is er vandaag niet onderweg. Dat hoeft ook niet want niets is fijner dan lekker in de vrije natuur je brood opeten en koffie drinken.
De route Gees – Bruntinge, is afwisselend. We gaan over verharde en onverharde paden, door bos en langs bosranden en over het Mantingerzand. Een zandverstuiving met erg oude jeneverbessen. Kortom, we schrijven wederom een mooie Drentse wandeldag bij.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: