……. en Dordogne (2)

Rocamadour, daar zouden we het nog over hebben. De weg ernaar toe is alleen al een belevenis. Steile rotswanden, diepe kloofdalen en hier en daar een dorp tegen een rots geplakt.
Veel bekende mensen kwamen naar Rocamadour op pelgrimstocht, waaronder koning Lodewijk de Heilige en Hendrik III van Engeland die in Rocamadour op wonderbaarlijke wijze genezen zou zijn van een onduidelijke ziekte. De zwarte Madonna in de kerk is een van de belangrijkste redenen voor een pelgrimsbezoek. Het mag dan misschien allemaal romantisch klinken, dat is het niet. Rocamadour is verziekt door het toerisme.
Het middeleeuwse Carennac dat we de volgende dag bezoeken is minder toeristisch en daardoor leuker.

De week vliegt voorbij. We lopen langs de Lot en bezoeken de Grotte du Peche Merle.
In de twee kilometer lange druipsteengrot zijn prehistorische rotstekeningen te vinden die gerekend worden tot de mooiste van Frankrijk. Ik ben nog niet eerder in een grot geweest en vind het indrukwekkend.
We sluiten de week af met een bezoek aan Sarlat. Ook weer te toeristisch, maar zeker een bezoek waard. Met een beetje goeie wil, kijk je wel door het toerisme heen en vind je jezelf terug in de middeleeuwen in een steeg in Frankrijk.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: