Drenthepad en een taart voor moederdag (12)

Wat je al niet aan de weet komt als je het Drenthepad loopt. Bijvoorbeeld dat er in Valthe een goede bakker zit, die beroemde appeltaart verkoopt. Chris koopt er een taartje, in de vorm van een hart, voor Moederdag. Hij haalt het later met de auto op.

Vanmorgen zijn we vertrokken van de parkeerplaats bij Odoorn. Het dorp zelf zien we niet. We lopen er met een boogje omheen. De route gaat door het Valtherbos. Bij het onderduikershol is het druk. Een boer liet hier, tijdens de Tweede Wereldoorlog, een Joodse familie onderduiken. De familie werd door de Duitsers nooit gevonden, de boer werd geëxecuteerd. Het Valtherbos gaat over in de Emmerdennen. Voor je het weet loop je Emmen binnen. Er is koffie op een terras en er is zon op ons gezicht.
Naar de parkeerplaats aan de Ermerweg is het nog zeker een uur lopen. We passeren Westenesch, het Oranjekanaal en komen in het Noordbargerbos. Dat heeft Emmen toch maar mooi voor elkaar, al die groene longen rond haar stad.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: