Wandelende encyclopedie (De Loop van …….. 5)

Het gezelschap waarmee ik wandel is altijd gevarieerd en verrassend. Dat geldt ook vandaag bij de etappe Anderen – Deurze van “De Loop van de Drentse Aa”. We hebben vandaag een vogelaar, iemand die van alles weet over de geneeskrachtige werking van verschillende wilde planten en dan nog een paar generalisten, die van alles wat weten. En wat we niet weten zoeken we snel even op. Lang leve de Smart-Phone! Als een wandelende encyclopedie in zes delen gaan we door het landschap.

Wat zou je willen weten van het Scheebroekenloopje? Eigenlijk hoef je het alleen maar te ondergaan. Wat is dit een mooi stukje Drentse Aa! Even verderop steken we het Rolderdiep over en koersen richting de kerktoren, die sinds jaar en dag baken is voor handelsreizigers, pelgrims en wandelaars. Het lijkt me een mooie gelegenheid, op deze warme lentedag, mijn eerste ijsje van dit jaar naar binnen te werken.

Na Rolde gaat de tocht over het Balloërveld. Het is er warm. Een hagedis kruist ons pad. We passeren de overblijfselen van de schaapskooi, die domweg in de brand is gestoken. Even verderop lopen we langs de resten van, de eveneens afgebrande, boerderij Kamps. Wie haalt dit in het hoofd? Hier weet ook onze wandelende encyclopedie het antwoord niet op.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: