Hi, hi, ha, ha, we lopen langs de Drentsche Aa (3)


We lopen langs de Drentse Aa en wel bij Amen. En bij Amen heet de Aa, dus Amerdiep. Want de Aa neemt als een soort kameleon de naam aan van het dorp waar hij doorheen of langs kronkelt.
Het is hier altijd mooi. Ook vandaag op een enigszins nevelige woensdag. Café de Amer heeft de deuren gesloten, we gaan direct het stroomdalletje in. We kronkelen een stuk met de rivier mee. Even verderop richting Grolloo wordt nog hard aan het landschap gesleuteld. Het wordt nog mooier, dat is zeker.


Net voor Grolloo hoort iemand het onmiskenbare geluid van kraanvogels. Hij gaat ervan uit dat hier kraanvogels in gevangenschap worden gehouden. We kunnen niet ontdekken waar. Even later zien we een grote groep kraanvogels over ons hoofd vliegen. Dat komt volgens de vogelaar niet vaak voor. Zijn dag kan niet meer stuk en de mijne ook niet. Een fantastische etappe van de Loop van de Drentse Aa; koffie bij Hofsteenge in Grolloo en salueren voor het standbeeld van Harry Muskee. Hoe mooi kan een dag zijn?

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: