IJswadlopen is hot

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wadgids, Lammert Kwant, noemt de bevroren Waddenzee een beetje saai. De beweging is eruit. En dat is dus ook het bijzondere, het is een bevroren zee, bewegingloos. IJswadlopen is hot deze week. Nu er geen Elfstedentocht komt, stort de pers zich massaal op het ijswadlopen. De tochten zijn snel vol, er zijn niet veel gidsen die onder deze omstandigheden het wad op gaan. Ik vind nog een plekje. Het is een prachtige vrijdagmiddag. Niet te koud, een blauwe lucht en een fijn zonnetje, boven Noordpolderzijl.

Als snel blijkt dat ijswadlopen een aparte tak van sport is. Sommige stukken lopen heel gemakkelijk, het ijs is een beetje ruw of niet helemaal bevroren. Andere stukken zijn spekglad. Ik ben blij met mijn stokken, maar ga toch een keer onderuit. Ik ben niet de enige. We lopen tot het punt waar de waddenzee niet meer bevroren is en grote ijsschotsen zijn ontstaan. Indrukwekkend mooi. De zon gaat onder, we keren terug. Een bijzondere ervaring rijker.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: