Wegdromen kost niets

Heerlijk om in de vakantie een middag door het Groninger museum te dwalen. Het voelt als een ontdekkingstocht. De kleurrijke schilderijen van “Ploeg schilder” Jan Altink, de opvallende designkunst van Studio Job en de prachtige creaties van modeontwerper Azzedine Alaïa; het is smullen in Groningen.
Bij de tentoonstelling van Alaïa droom ik volledig weg. De in Tunesië geboren Azzedine Alaïa is één van de belangrijkste modeontwerpers van de afgelopen decennia. De naam Alaïa staat, volgens het Groninger museum, voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en sex-appeal. Stel dat ik zo’n jurk zou passen en ik mocht er een uitkiezen, welke zou ik dan nemen? Die met die mooie opengewerkte naden, die met krokodillenachterkant of toch maar een gebreid modelletje? Gelukkig, kiezen hoeft niet. Ik pas deze jurken alleen in de lengte.  En als ik ze in de breedte ook zou passen, dan zou ik ze niet kunnen betalen. Ach, wegdromen kost niets.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: