De loop van de Drentsche Aa (1)

Na de boekjes met wandelingen langs de Reest en het Oude Diep is dit de derde lange-afstandswandeling van Stichting Het Drentse Landschap. De Drentse Aa is van de drie beken waarschijnlijk de bekendste. De route is 150 kilometer, verdeeld in 10 etappes en verbindt Assen en Groningen. Het is mijn bedoeling de wandeling door de seizoenen heen te lopen. En vandaag staat de eerste etappe op het programma. Winters kun je de omstandigheden niet noemen. Er ligt geen ijs en de temperaturen zijn veel te hoog voor het jaargetijde. Maar het is droog en zo na de kerstdagen is het heerlijk om wat frisse lucht op te snuiven en in beweging te komen.
De loop van de Drentsche Aa begint in Assen, bij het station. Bij Hotel de Jonge luisteren we onder de koffie naar de top 2000. Het hoort zo bij deze tijd van het jaar. Nog even het volgende liedje afwachten en dan gaan we.


Vanuit het centrum van Assen loop je zo het Asserbos in. In het Asserbos kronkelt de oude Bosbeek, een restant van een beekje door het veen. We gaan langs de Joodse begraafplaats en lopen een klein stukje langs het Anreperdiep. De Aa neemt  bij ieder dorp de naam aan van dat dorp. In Anreep heet de Drentse Aa dus Anreperdiep. Veel meer van de Aa zien we niet vandaag. We lopen langs Eldersloo en Geelbroek, met mooie boerderijen. Via het Groote Zand, een uitgestrekt heidegebied,  bereiken we het terrein van voormalig kamp Westerbork, waar we eerder vandaag de auto’s parkeerden.


De route gaat over zandpaden en soms een stukje over het fietspad of over een rustig weggetje. De routebeschrijving is prima te volgen en niet verwarrend. Kortom, ik heb zin in het vervolg.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: