De Pieterpadkerk van Oostum

Wandelen is een populair tijdverdrijf.  Oostum ligt aan het Pieterpad en er zijn weinig wandelaars die de kerk zomaar voorbij lopen. Dat heeft vast te maken met de manier waarop de kerk in het landschap ligt. Op zijn wierde steekt hij stoer en krachtig 4,5 meter boven de omliggende omgeving uit.  Bij mooi weer kun je heerlijk tegen de, door de zon, verwarmde stenen leunen en bij minder weer vind je binnen een toevluchtsoord.
In de kerk zijn muurschilderingen te vinden van de franse lelie, het symbool van de Cisterciënzer monniken.

Met heimwee denk ik terug aan die zomerdag dat ik tijdens een wandeling tegen deze stoere kerk geleund mijn boterhammetje at en uitkeek over het Groninger Land. Vandaag lijkt dat zo lang geleden.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: