Goed gemutst op Drenthepad (3)

Het is zo lang mooi en droog weer geweest. Je zou er van in de war raken, vergeten dat het december is. Vandaag begon de dag als vanouds met regen. Gewoon Nederlands herfstweer.
In het Hunehuis, waar we vandaag de etappe van het Drenthepad beginnen, worden regenbroeken en poncho’s aangetrokken. De ene broek nog duurder, meer  ademend of handiger dan de ander, de ene poncho nog pikanter (met string) dan de ander. Het blijft een wonderlijke hobby, dat wandelen.

De bui wachten we niet af, goed gekleed en nog beter gemutst vertrekken we over de heide naar de andere kant van de Havelterberg. De Havelterberg is een stuwwalcomplex dat is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Veel bos en heide vandaag. Het groengebied tussen Wittelte en Diever vormt de traverse tussen enerzijds de Havelterberg en anderzijds het Drents-Friese Woud. Een authentiek stukje Drents platteland met koeien.
In Diever is er koffie met een herfstbol. Werden er eerder vandaag nog calorieën afgelopen, dan zijn ze er nu dubbel weer aan gegeten. Na de koffie lopen we nog een uurtje door en staan dan zomaar weer bij de auto’s. Regen hebben we dan al een paar uur niet meer gezien. Wie dacht dat het de hele dag regende, heeft het mis.
(met dank aan Martin voor de foto’s)

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: