Op zoek naar krakende vloeren in het vernieuwde Drents Museum

Er is al een hoop over gezegd en geschreven, getwitterd en geroepen. Het Drents Museum in Assen is weer open. Een nieuwe vleugel werd bijgebouwd en het oude deel werd daar mooi mee verbonden. De verbouwing is gerealiseerd binnen de tijd die ervoor werd uitgetrokken en ook de kosten zijn binnen het budget gebleven. Dat kan dus.
Vrijdagmiddag was het druk in het museum. De meeste mensen kwamen voor de tentoonstelling in de nieuwe vleugel “De Gouden Eeuw van China”, over de bloeitijd van de Tang-dynastie (618 – 907 na Chr.)

In het oude deel van het museum vind ik de collectie Hedendaags Realisme en Kunst rond 1885-1935. Er zijn schilderijen, maar ook meubels, boekomslagen en sieraden. Een typische “Drents-museum-expositie” in een vernieuwde omgeving.  Naast de hypermoderne nieuwe lichte en frisse ruimtes zijn er nog steeds die heerlijk krakende oude vloeren en geeft het museum je nog altijd het gevoel dat je op ontdekkingsreis bent. Goed gedaan!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: