Pelgrims voor een dag, op weg naar Rolde

We hebben er absoluut geen rekening mee gehouden dat het ook nog kan regenen. Dat heeft het al weken niet gedaan. De mevrouw van het Stationskoffiehuis in Rolde kan zich niet voorstellen dat wij de goede raad van de weermannen in de wind hebben geslagen en zonder paraplu of regenjas de deur uit zijn gegaan. “Ze hebben nog zo gezegd dat het zou gaan regenen”. Ondanks haar afkeurende blikken trotseren we de regen en sjouwen langs de Magnuskerk het dorp uit. Het regent niet hard, maar hard genoeg om het wandelgidsje na een paar aanwijzingen om te toveren tot papier maché. Ook aan een plastic mapje werd niet gedacht. Amateurs!
De route die we lopen is afkomstig uit de Toeractief van mei 2008. Hoofdbestanddeel van de wandeling is het Ballooërveld. Mocht je op zoek zijn naar sporen uit het verleden, dan moet je er eens gaan kijken. Er liggen verschillende  grafheuvels en er is een pingoruïne (een meertje uit de IJstijd). Kijk je op Google Maps dan zie je ook nog eens eeuwenoude karrensporen over het veld lopen.

Loes vindt dat het grijze, onheilspellende weer goed past bij de Drentse woeste gronden. Het straalt uit dat het niet altijd koek en ei is in het leven, maar dat het hard en meedogenloos kan zijn. En met deze gedachte in ons achterhoofd laten wij ons terugleiden naar de kerktoren van Rolde. Als ware wij pelgrims voor een dag.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: