Drenthepadzoekers en Drenthepadvinders (2)

Het schiet lekker op als je twee etappes per maand van een lange-afstands wandeling loopt. Na vandaag hebben we er al weer 40 kilometer opzitten. Ook deze zaterdag zijn de weergoden ons welgezind. En al is het terrein mij bekend, zo’n dag als vandaag is toch een cadeautje.
Als we nog maar net onderweg zijn moet de eerste goede daad al worden verricht.  Midden op de weg ligt een portemonnee, met rijbewijs en pasjes. Die wordt en passant naar de rechtmatige eigenaar teruggebracht. Wandelaars zijn eigenlijk ook gewoon een soort padvinders, die graag een goeie daad verrichten.  We lopen de Ruiner es op. Er staat nog van alles in bloei. Dat lijkt me bijzonder voor november.

In  theehuis Anserdennen staat de koffie klaar. We nemen het er van. Wie weet wanneer de volgende horecastop is?
We laten het Dwingelderveld en de Anserdennen achter ons en lopen via de Anser hooilanden en Landgoed Rheebruggen naar het volgende grote natuurgebied, De Havelterberg. Hiervoor moet je wel eerst de Oude Vaart en de Drentse Hoofdvaart oversteken. Het wemelt hier van de oude bekenden. De ene zag ik vanmorgen   tijdens het ontbijt en de andere kom ik ieder jaar rond eind november tegen. En ook al verwacht je het andersom. De eerste was te paard, de tweede met de auto. 


Vanuit Uffelte stap je zo de natuur weer in. We zijn daarvan zo onder de indruk, dat we een aanwijzing missen en verkeerd terecht komen. Uiteindelijk komen we toch op plaats van bestemming, het parkeerterrein waar we vanmorgen onze auto’s hebben neergezet. Tja padvinders, hè.
Bij het gastvrije “Hunebed” in Havelte sluiten we de wandeldag af.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: